Vlamdetectie & -Controle

ImageImage
IFD 244
Image
IFD 258
Image
BCU 560/565/580
Image
BCU 570
Image
BCU 440/460/465/480
Image
BURNER CONTROL 19"
Image
IFW 15
Image
IFW 50
Image

branderautomaat IFD 244

Brandersturing voor atmosferische of ventilatorbranders in meer brander toepassingen waarin een centrale besturing de voorspoeling en de bewaking van het voorwaardencircuit overneemt. Voor het directe ontsteken en bewaken van de gasbranders in continubedrijf. Bewaking van de gasbrander met een ionisatiepen.

 • Veiligheidstijd bij ontsteking : 3, 5 of 10 sec.
 • Veiligheidstijd tijdens werking : 1 sec.
 • Spanning : 230 V AC, voor geaarde netten.

DOCUMENTATIE

branderautomaat IFD 258

Brandersturing voor atmosferische of ventilatorbranders in meer brander toepassingen waarin een centrale besturing de voorspoeling en de bewaking van het voorwaardencircuit overneemt. Voor het directe ontsteken en bewaken van de gasbranders in continubedrijf. Bewaking van de gasbrander gebeurt met een ionisatiepen of een UV-sonde. Bij UV-bewaking met UV-sondes van het type UVS mag de IFD alleen in intermitterend bedrijf worden toegepast. Ontsteking en bewaking met één elektrode is mogelijk (bedrijf met één elektrode).

 • Veiligheidstijd bij ontsteking : 3, 5 of 10 sec.
 • Veiligheidstijd tijdens werking : 1 sec.
 • Spanning : 100 V AC, 115 V AC, 200 V AC of 230 V AC, voor geaarde en niet geaarde netten.

documentatie

Branderautomaat BCU 560/565/580

Branderbesturingen voor de bewaking en besturing van gasbranders in het intermitterend bedrijf of continubedrijf waarin een centrale besturing de voorspoeling en de bewaking van het voorwaardencircuit overneemt. Via de uitwisselbare vermogensmodule worden de uitgangen, bijv. ventilator, stelaandrijving en kleppen, voor de besturing van de branders geschakeld. Op de geïntegreerde parameter-chip-card zijn alle voor de werking noodzakelijke parameters opgeslagen.
- BCU 560: Voor direct ontstoken branders met onbeperkt vermogen.
- BCU 565: Voor direct ontstoken branders met onbeperkt vermogen en uitgebreide luchtklep aansturing en luchtdrukschakelaar controle
- BCU 580 Voor aansteek- en hoofdbranders met onbeperkt vermogen. Aansteek- en hoofdbranders kunnen onafhankelijk van elkaar worden bewaakt.
- volgende opties zijn mogelijk :
- luchtsturing via IC servomotor, Honeywell servomotor, tweetraps klep
- ingebouwde lektest
- hoge temperatuur toepassing
- extra display OCU voor inbouw in deur schakelkast
- aansluiting via profinet of modbus
- programmeerbaar via BCsoft

DOCUMENTATIE

Branderautomaat BCU 570

Branderbesturing voor de bewaking en besturing van modulerend geregelde ventilatorbranders met onbeperkt vermogen in het intermitterend bedrijf of continubedrijf. Via de uitwisselbare vermogensmodule worden de fail-proof uitgangen, bijv. ventilator, stelaandrijving en kleppen, voor de besturing van de branders geschakeld. Op de geïntegreerde parameter-chip-card zijn alle voor de werking noodzakelijke parameters opgeslagen.
- volgende opties zijn mogelijk :
- luchtsturing via IC servomotor of Honeywell servomotor
- ingebouwde lektest
- extra display OCU voor inbouw in deur schakelkast
- aansluiting via profinet of modbus
- programmeerbaar via BCsoft

 • Spanning : 230 V AC, 50/60 Hz of 120 V AC, 50/60 Hz

DOCUMENTATIE

Branderautomaat BCU 440/460/465/480

Branderbesturingen voor de bewaking en besturing van gasbranders in het intermitterend bedrijf of continubedrijf waarin een centrale besturing de voorspoeling en de bewaking van het voorwaardencircuit overneemt. Met geïntegreerde ontstekingstransformator. De bewaking gebeurt met een ionisatiepen (BCU 440–480), een UVS-sonde voor intermitterende gebruik (BCU 460–480) of UVC-sondes voor continu gebruik (BCU 460..U-480..U) Ontsteking en bewaking met één elektrode is mogelijk.
- BCU 440 : voor ionisatie bewaakte, direct ontstoken branders tot 350 kW.
- BCU 460 : voor direct ontstoken branders van onbeperkt vermogen.
- BCU 465 : voor direct ontstoken branders van onbeperkt vermogen met uitgebreide luchtcontrole
- BCU 465..L : voor direct ontstoken branders van onbeperkt vermogen met uitgebreide luchtklep aansturing en luchtcontrole
- BCU 480 Voor aansteek- en hoofdbranders van onbeperkt vermogen. De BCU 480 kan beide branders onafhankelijk van elkaar bewaken.

 • Veiligheidstijd bij ontsteking : 3, 5 of 10 sec.
 • Veiligheidstijd tijdens werking : 1 of 2 sec.
 • Spanning : 230 V AC of 115 V AC, voor geaarde en niet geaarde netten.
 • BCU..B1 : brander automaat voor PROFIBUS-DP

DOCUMENTATIE

  BRANDERSTURING 19 INCH :

  Branderbesturingen en branderautomaten in 19" rack. voor het besturen en bewaken van gasbranders, voor continubedrijf of intermitterend bedrijf, bestaande uit :

  Systeem reck BGT S

  19” rack max. 9 insteekposities voor branderautomaten PFU 760, 780, bussystemen PFA 700 of 710, voeding PFP 700, relaismodules PFA 700 en Impulssystemen MPT 700

  Branderautomaat PFU

  Voor het ontsteken en bewaken van gasbranders in continubedrijf. De bewaking gebeurt met een ionisatiepen of een UV-sonde. Met UV-sondes van het type UVS mag de PFU alleen in intermitterend bedrijf worden toegepast. Met UV-sondes van het type UVD 1 (toepassing alleen met PFU 760..U en PFU 780..U) mag de PFU ook in continubedrijf worden toegepast. Ontsteking en bewaking met één elektrode is mogelijk.

  - PFU 760 : Voor direct ontstoken branders van onbeperkt vermogen.
  - PFU 780 : Voor aansteek- en hoofdbranders van onbeperkt vermogen. De PFU 780 kan beide branders onafhankelijk van elkaar bewaken.

  BUSSYSTEEM PFA 700

  Het bussysteem zendt de stuursignalen voor het starten, ontgrendelen en voor de luchtklepbesturing van het controlesysteem (PLC) naar de PFU. In tegenovergestelde richting zendt het bussysteem gegevens over de bedrijfstoestanden. Veiligheidsrelevante stuursignalen zoals voorwaardencircuit, spoeling en digitale ingang worden onafhankelijk van de buscommunicatie via aparte leidingen overgedragen.

  - PFA 700 : Busschakeling voor de aansluiting van maximaal negen branderautomaten PFU 760 of PFU 780 op industriële communicatienetwerken met PROFIBUS DP. De PFA 700 kan samen met de branderautomaten in het reeds aangesloten systeem-rek BGT SA-9U/1DP worden gestoken.
  - PFA 710 : Busschakeling voor de aansluiting van maximaal acht branderautomaten PFU 780 op industriële communicatienetwerken met PROFIBUS DP. De PFA 710 kan samen met de branderautomaten in het reeds aangesloten systeem-rek BGT SA-8U/1DP worden gestoken.

  voeding pfp 700

  Voor de stroomvoorziening van de stuuringangen van de branderautomaten PFU 760, PFU 780 of voor de levering van de hulpspanning voor de relaiscomponent

  relaismodule pfr 704

  Voor de contactvermenigvuldiging, bijv. bij het aansturen van verschillende luchtkleppen via een stuursignaal bij het voorspoelen of om tussen verwarmen/koelen te schakelen bij toepassing van een cyclussturing MPT.

  Impulssysteem MPT 700

  Voor aansturing tot 8 branders waarbij een regelsignaal omgezet wordt in een pulssturing waarbij de recirculatie van de ovenatmosfeer een constante temperatuurverdeling verzekert en korte opwarmtijden mogelijk zijn

  DOCUMENTATIE

  Vlamrelais IFW 15

  Vlam bewaker voor vlam signalisatie of voor meerdere vlammen controle in combinatie met IFS 110/111IM, voor intermitterende werking, met vlamcontrole door ionisatie of UV cel.

  • Spanning : 220/240 V AC, voor geaarde en niet geaarde netten.

  DOCUMENTATIE


  Vlamrelais IFW 50

  Vlam bewaker voor vlam signalisatie of voor meerdere vlammen controle in combinatie met IFD 450/454, voor continue werking, met vlamcontrole door ionisatie.

  • Spanning : schakelbaar van 220/240 V AC naar 110/120 V AC, voor geaarde en niet geaarde netten.

  DOCUMENTATIE