Over ons

In de na oorlogse periode moest de Europese industrie volledig heropgebouwd worden ingevolge de verwoestingen opgelopen tijdens W.O. II. Gérard Blondeau – toen werkzaam bij Electro-Navale & Industrie – zag hier opportuniteiten in en richtte in 1955 met zijn zonen Antoine, Guy en Louis, de BVBA G. Blondeau & Zonen op, om de industrie te bevoorraden met specifieke oplossingen voor verwarmingsproblemen.
Het bedrijf groeide snel en wist zich steeds aan te passen aan de modernste technieken inzake industriële verwarming- en brander technieken.

Gestart als verdeler in België van het Amerikaans bedrijf RAY (roterende branders) werd Blondeau & Zonen in 1976 verkozen om als eerste een nieuw verwarmingsconcept op de Belgische markt te brengen : de gasgestookte donkere stralingsbuizen GAS-RAD. Dit systeem zou snel – in volle oliecrisis – zijn nut bewijzen bij de bijzonder economische verwarming van industriële ruimtes.

In 1987 ging het wereldvermaarde ECLIPSE met Blondeau in zee : hierdoor kon men zo goed als alle problemen in de industriële proces toepassingen oplossen.

In de loop der jaren kwamen het Deense DANTHERM (W.L. generatoren) en het Franse SOLARONICS (gasgestookte stralingsverwarming en luchtverhitters), het gamma verbreden.

In 1998 verhuisden we vanuit hartje Antwerpen naar een groter industrieel pand in Lint, wat ons meer opslagruimte verzekerde en ons toeliet volledige industriële brander systemen te bouwen.

In 2000 gaf Louis Blondeau – na een succesvol beleid van 45 jaar met nadruk op kwaliteit en service aan de klant – de fakkel door aan zijn 2 zonen Jean & Guy.

Ingevolge de overnames van Eclipse Combustion door Elster in 2015 en van Elster door Honeywell in 2016, zijn wij de officiële erkende partner van Honeywell Thermal Solutions (HTS – Eclipse, Maxon, Elster, Kromschröder, Jeavons, Hauck) geworden voor België.

Met de komst van Matthieu begin 2016, heeft de 4° generatie het bedrijf vervoegd.

De voordelen van een decennialange ervaring gekoppeld aan de know-how van wereldmerken laten zich raden : wie voor elk verwarmingsprobleem, ongeachte grootte of industrietak, een oplossing op maat weet te bedenken, die weet waarmee ie bezig is. Een veilig gevoel …